Sundby Havn

Havnen ved Sundby på Vestmors er opført i det gamle færgeleje, som blev overflødiggjort med indvielsen af Vildsundbroen i 1936. I dag er havnen et velbesøgt område med lystbådehavn og masser af aktive sejlere, roere, dykkere og andre gæster, der nyder den gode stemning.

Den gamle færgekro på havnen er et populært spisested og med en nyetableret legeplads i umiddelbar nærhed er der også aktiviteter for børnene, mens de voksne endnu sidder og nyder deres mad og drikke. Op til havnen ligger en af Mors’ skønne Blå Flag badestrande og vandet omkring havnen er kendt som et godt sted at dykke, fordi det er så rent og klart.

Sundby Mors “nye” Havn blev indviet i 2013 og har 80 bådpladser heraf 24 jollepladser og 4 autocamper pladser.
Sundby Strandbad blev indviet i 2019 med gode faciliteter på havnen bl.a. Madpakkehus, badebro, shelter, strandbruser, grill og borde/bænke omkring havnen.
Havnen udlejer kajakker, stand up paddle, grej til windsurfing og traileren “Limfjordens Hemmeligheder” til udforskning af Limfjorden fra vandkanten.

Uge 30 2019

Information omkring Mors

Mors er en gæstfri ø, og Morsø kommune har et godt tilbud til alle indbyggere og besøgende. Alle kan gratis benytte kommunens busser – det er en af de mange ting, der er værd at vide, når du gæster øen.

Med sine 367 km2 er Mors den største ø i Limfjorden. Øen er et attraktivt turistmål med sine storslåede landskaber og den 188 km lange kystlinje, som er kendetegnet ved de stejle molerskrænter – verdensberømte på grund af deres geologiske egenart.

Du kommer til Mors via Sallingsundbroen, Vildsundbroen eller med moderne Feggesundfærge eller charmerende Næssundfærge. Der bor godt 21.000 indbyggere på øen, som traditionelt har været et landsbrugs- og fiskerisamfund. I dag er fiskeriet dog især koncentreret om fjordens muslinger – og nye erhverv er vokset frem.

Mangeartede erhverv
Øens industri er især kendetegnet ved træ- og møbelfabrikker, jern- og metalvirksomheder samt et væld af små service- og fremstillingsvirksomheder. Øens storslåede landskaber har tillige tiltrukket mange kunstnere og kunsthåndværkere, som er et besøg værd.

Hovedbyen
Ca. 10.000 af øens indbyggere bor i Nykøbing, som fik købstadsrettigheder middelalderen. I det gamle havnekvarter har arkæologerne fundet spor fra 1200-tallet, men det meste af den nuværende bebyggelse er fra de sidste 200 år.

Besøg byens populære udflugtsmål Ørodde med den store offentlige park samt byens strand, Østerstrand, som er oplagt til en daseferie. Og hvis du er mere til aktiv ferie, byder øen også på mange muligheder – f.eks. fiskeri, tursejlads, kanosejlads eller cykelferie med overnatning i shelters i det fri.

Hyldest til Limfjordens skattekammer
Et populært tilløbsstykke på Mors er den årlige Skaldyrsfestival, som er en forrygende fest for voksne og børn og en hyldest til Limfjordens skatkammer af herlige skaldyrsfristelser.

Skærmbillede 2019-12-29 kl. 00.26.17

Stemningsbillede

Sæl safari

Aften safari tæt på havnen